ab Aluminium
ab-Metal-Interior.jpg

Kompetencer

Fra idé til færdigpakket produkt

 
 

Vi kan bearbejde, overfladebehandle og montere stort set et hvert tænkelig aluminium profil. Fra idé til færdigpakket produkt og behersker følgende processer i aluminium profiler/plader.

 
 

CNC Rørbukning & Valsning

ab Aluminium har høj ekspertise i bukning og valsning af kundedesignede specialprofiler på CNC styrede maskiner.

ab Aluminium har et højt fagligt niveau og mange års erfaring med CNC-bukning og valsning af profiler af både standardrør og specialesignede profiler.

Vi rådgiver gerne om legeringsvalg og godstykkelser, ligesom vi tilbyder sparring omkring udformning af specialprofiler. Ved bukning er forholdet mellem profilets styrke og vægt væsentlig for stabilitet i processen og helt afgørende for en god kvalitet. Desuden vil en justering af profildesignet allerede i udviklingsfasen ofte betyde en bedre pris for kunden.


CNC Bearbejdning

Små eller store emner, simple eller avancerede komponenter! Vi udfører alle bearbejdninger på vores alsidige CNC-maskinpark.

Hos ab Aluminium råder vi over flere CNC styrede maskiner, der kan udføre et bredt spekter af bearbejdning.

Maskinparken består af både små CNC-centre med robothåndtering af emner, 5-aksede bearbejdnings centre samt store maskiner med kapacitet for bearbejdning af profiler i fuld længde op til 6500mm. Vi håndterer mange typer af bearbejdning af såvel store serier, som bearbejdning af et enkelt emne.


Plade Bearbejdning

ab Aluminium producerer pladeemner til mange forskellige formål.

Det gælder bearbejdning af såvel tyndplader med mange detaljer og mange buk som opskæring af plader op til 200mm. tykkelse.

ab Aluminium tilbyder pladekomponenter med procesbearbejdninger som laserskæring, vandskæring og revolverstansning med efterfølgende afgratning og CNC-kantbukning.

Vores pladeteam producerer en bred vifte af opgaver i mange forskellige legeringer og pladeformater. Langt fra alle legeringstyper er egnede til pladeemner med bukkede detaljer.

Vi har stor ekspertise i at afkode om et givent emne kan skæres og bukkes med de specificerede krav til legering og bukkeradier


Stansning

Vi har 40 års erfaring i at optimere pladebearbejdning i stanseværktøj.

ab Aluminium har gennem mere end 40 år bygget egne stanseværktøjer til et utal af opgaver til mange brancher.Med specialudstyr kan stanseprocessen automatiseres og dermed kostoptimeres.

Derigennem har vi opbygget stor knowhow i, at afkode om traditionelle pladekomponenter med fordel kan produceres med stansning - uanset om emnet har et eller flere buk.

Ved store serier udføres stansning med automatisk fremtræk fra coil. Ved mindre serier kan stansningen udføres med manuel betjening.

 

Svejsning - TIG & MIG

Mange svejser i aluminium, men de færreste udfører høj kvalitet gang efter gang efter gang! Svejste produkter i aluminium med høj finish er et kerneområde for ab Aluminium.

ab Aluminium har, gennem en målrettet indsats gennem mange år, oparbejdet en meget høj standard på TIG-svejsning i aluminium.

Denne påstand underbygges af mangeårige samarbejder på svejsede komponenter til flyindustrien og svejsede mandskabskurve til byggelifte.

MIG-svejsning tilbydes som standard proces og som robotsvejsning.

En svejst komponent indgår typisk i et produkt, der består af flere dele, produceret med andre fremstillingsmetoder. Når alle dele produceres på samme matrikel, har det logistiske fordele for kunden.

Svejsning er et kerneområde for ab Aluminium. Vi svejser såvel store som små konstruktioner og kan efterleve krav til høj finish med fuld sporbarhed på alle komponenter, såvel som krav til materialer og tilsatstråd.


Overfladebehandling & Finish

Én af vores styrker er at vi kan nedbringe gennemløbstiden for emner, der skal have overfladebehandling og efterfølgende finish, da vi har dygtige samarbejdspartnere i det helt nære lokalområde.

Selvom aluminium har gode egenskaber mod korrosion, er det alligevel ofte nødvendigt med en behandling af overfladen for at forøge korrosionsbestandigheden.

Hvad enten emnet kræver natur-, sort eller farvet anodisering, kemisk polering, E-CLPS, eller våd-/ pulverlakering, så har vi dygtige og leveringssikre leverandører helt tæt på. Dermed flyttes emnernes normale tid på fragtbiler til reel produktionstid.

Efterfølgende behandlinger som silketryk, lasergravering eller andet, håndterer vi som standard opgaver på mange forskellige emnetyper.


Prototyper, Produktionsværktøj & Fixturer

Prototyper er en naturlig del af validering af et projekt og efterfølgende fremstilling af specialværktøjer. Vores erfaring og viden sikrer at kunden kommer rigtig fra start.

Fremstilling af prototyper er ofte en vigtig del af udviklingsprocessen for et produkt, for at sikre den rigtige løsning. Da vi har en bred erfaring indenfor mange forskellige fremstillingsprocesser og producerer til mange brancher, kan vi finde løsninger, der vil være nye for kunden.

Vi har stor erfaring i at fremstille specialværktøjer, som effektiviserer og kostoptimerer produktionsprocesser. Det gælder stanse-, bukke- og opspændingsværktøjer, samt fremstilling af opspændingsfiksturer til svejste konstruktioner.


ab COMPLETE (Montage, samling og pakning)

Fremstilling af delkomponenter, indkøb og montage af eksterne komponenter, samt pakningen i kundedesignet emballage. Med ab COMPLETE kan sammensatte produkter færdigpakkes og sendes direkte til dine kunder.

ab COMPLETE er fremstilling af delkomponenter, indkøb og montage af eksterne dele, samt pakningen i kundedesignet emballage. Vi tilbyder denne løsning til produkter, hvor der er mange logistiske opgaver.

Logistikopgaverne omhandler typisk koordinering af indkøb af profilemner i aluminium, indkøb af andre delkomponenter, som f.eks. støbte plastemner, indkøb af standard varer, færdigmontering, kvalitetskontrol og nedpakning i specialdesignet emballage.

Derudover tilbyder vi også lageraftale af færdigpakkede emner, som ordres direkte fra slutkunden og sendes til dennes adresse fra ab Aluminium.

Fordelene ved ab-COMPLETE er mange. Ikke mindst inddæmningen af risici omkring fejldisponerede indkøb og svigtende leverandørleverancer.